Cum poate afecta papagalul meu sarcina?

Buna ziua! Ma numesc Andreea si am 28 de ani. Am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani si 2 zile. Detin un papagal nimfa de 4 ani si ceva. Medicul ginecolog m-a sfatuit sa incerc sa evit sa ii mai fac eu curat, sa ma joc cu el si daca intru in contact cu papagalul sa ma spal foarte bine pe maini. Am fost si cu el la veterinar, unde mi-au zis ca este sanatos si mi-au dat sa ii fac deparazitare preventiva. Totusi, anumite persoane m-au sfatuit sa il dau pentru a nu mai fi deloc in preajma lui pentru ca imi poate afecta sarcina. Avand in vedere ca acum 2 ani am pierdut o sarcina, sunt destul de ingrijorata si nu stiu cum e mai bine sa procedez. Ar trebui sa il dau, desi el este sanatos si ii fac si deparazitare si nu ne-a dat nici o boala in 4 ani nici mie nici sotului? Va multumesc mult

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, din moment ce medicii veterinari au examinat papagalul si au emis un diagnostic de sanatate si au efectuat recent si o noua deparazitare, daca nu sunteti alergica la penajul papagalului si hrana lui, cred ca nu ar trebui sa faceti ceva special, intrucat inteleg ca pasarea sta doar in mediul controlat, deci sunt riscuri aproape nule de a contacta boli de la alte pasari sau animale. ca sa fiti insa in acord cu recomandarea medicului si pentru a temporiza starea de anxietate creata, purtati manusi  si masca atunci cand curatati cusca. sarcina usoara!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.