Cum ne protejam de clorul din piscina?

Buna ziua,

Dupa ce am frecventat aceeasi piscina timp de aproximativ 3 ani, am dezvoltat un gen de sensibilitate la clor probabil. La cateva ore dupa intoarcerea de la piscina, incepe sa-mi curga nasul foarte tare, imi lacrimeaza ochii, stranut mult, iar seara nasul mi se infunda complet. Testele de alergologie au scos la iveala doar o alergie slaba la polenul de graminee. Intrebarea este: cum ma pot proteja de clorul din piscina, astfel incat sa pot continua sa inot? M-ar ajuta purtarea unui costum de neopren, astfel incat sa am cat mai putin contact cu apa? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, din pacate nu v-ar ajuta in acest sens, intrucat clorul tot va ajunge in contact cu pielea , prin udarea costumului.

Ati putea merge la medicul de familie sau dermatolog pentru a va sfatui cu privire la o terapie de sustinere pe perioada inotului cu un antialergic- respectiv antihistaminice de tip claritine, zyrtec, aerius etc astfel incat sa diminuati simptomatologia. Dupa ce iesiti din apa, faceti neaparat dus abundent cu apa curata , folositi zilnic gel de dus si lotiune hidratanta de corp hipoalergene, fara parfum, parabeni etc.. 

sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.