Cum aș putea să mă îngraș?

Bună seara. Mă numesc Carmen, am 26 de ani și am o problemă cu greutatea, nu reușesc nicicum să mă îngraș. Am slăbit acum 10 ani, de la 52 la 47 și apoi tot mai puțin tot mai puțin, momentan am ajuns la greutatea de 41 kg la 1,67. Problema mea este că nu am poftă de mâncare, eu mănânc de 3 ori pe zi, am senzație de foame doar că nu mănânc mâncarea cu poftă. Eu vreau să nu mă îngraș, chiar îmi doresc tare mult, doar că nu se pune pe mine și dacă aș fi fost de mică așa slabă aș fi înțeles, dar așa când știu că am avut 52 de kg și mâncam, nu înțeleg ce s-a întâmplat acum de nu reușesc nicicum să mă mai îngraș; deși sunt conștientă că nu am o alimentație ok, beau și multe băuturi carbogazoase, dar și înainte de a slăbi făceam la fel ... Am făcut toata analizele posibile, tiroidă, analize de sânge, ecograf, mi-a găsit doar la inimă suflu sistolic în rest toate analizele sunt ok . Vroiam să vă întreb, credeți că este cazul să îmi fac unele analize mai amănunțite la un spital de boli infecțioase? În sensul să nu am o bacterie, viruși , niște paraziți intestinali/la ficat care să nu îmi dea poftă de mâncare și să îmi dea o stare de somnolență și de fără chef de a face nimic? Aș putea să îmi fac și o analiză de intoleranță de gluten? În sensul că de ani de zile mănânc cam același timp de mâncare : cartofi , carne de pui , carne de porc , tocăniță de mazăre verde , puține ciorbe , paste doar cele cu sos roșu , mezeluri cu brânză și legume, etc... Dumneavoastră ce părere aveți? Vă mulțumesc ! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Vă recomand să continuați investigațiile așa cum foarte bine v-ați gândit, gastroenterologice și coproparazitologice. De asemenea, nu ezitați să luați legătura cu un psiholog care ar putea să vă ajute să vă dați seama dacă nu cumva această problemă nou apărută are mai degrabă un substrat emoțional decât medical. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.