Cum as putea sa ma ingras?

Ma numesc Antonia Bucur, am 48 kg si 168 cm, de 5 ani nu reusesc sa ma ingras. Am incercat cu vitamine, sala, analizele mi-au iesit toate perfect. Ce as putea face?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Va recomand sa mancati cate putin si des, adica 3 mese principale si 2 gustari intermediare, plus o gustare de noapte.

Cresteti consumul de seminte, nuci, alune, migdale sau caju - de preferat neprajite, cresteti consumul de fructe uscate si de ulei de masline extravirgin. Alegeti dimineata cereale integrale cu fructe uscate, iaurt integral, miere si seminte, la gustari fructe dulci si oleaginoase, iar la mesele principale sa combinati obligatoriu carbohidrati complecsi cu proteine si legume (adica mancati cartofi, orez, paste, mamaliga sau boabe cu carne sau peste ori branza si garnitura de zarzavaturi). Iar seara la culcare alegeti o cana de lapte cu unt si cu miere sau dulceata facuta in casa.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.