Culturi secretie vaginala

Buna ziua .Ce parere aveti despre rezultatul culturilor secretiei vaginale ? Frontiu colorat Gram : frecvente celule epiteliale poligonale , frecvente leucocite , flora bacteriana frecventa predominant lactobacilara , relativ frecventi bacili gram-pozitivi in palisade si in " V " , trichomonas absent , rare levuri sub forma de filamente . Medii de cultura : Pe medii de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena . Am nevoie de tratament ? Multumesc .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Daca nu te deranjeaza secretia vaginala, nu este necesar un tratament. Daca secretia vaginala deranjeaza si|sau este abundenta, intra in discutie un tratament pentru candidoza vaginala.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.