CT cerebral

Bună ziua. Vă rog frumos îmi puteți spune si mie ce inseamna Ateromatoza cerebrala si usoara atrofie cerebeloasa? Specific ca s-a pus acest diagnostic in urma unui CT cerebral nativ. Va multumesc frumos

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ateromatoza cerebrala are semnificatia depunerii unor placi cu continut complex dar in principal cu grasime pe traiectul vaselor arteriale cerebrale care hranesc creierul. Consecinta consta in diminuarea cantitatii de sange care ajunge la creier si implicit tulburari legate de hranirea sau troficitatea acestuia si cu consecinte posibile iata si la nivelul unei portiuni din creier – cerebel care probabil ca are acesta suferinta si nu este irigat corespunzator.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.