Cremele antiacneice pot imbatrani prematur tenul?

Folosesc de la varsta de 11 ani creme pentru acnee. Vor avea acestea un efect negativ asupra tenului meu ? De exemplu, va imbatrani tenul meu mai repede deoarece aplic creme puternice pe fata de la o varsta atat de frageda ?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Puteţi folosi liniştită în continuare, tenul nu va avea de suferit de pe urma unor produse pentru acnee corect aplicate. Dimpotrivă, utilizarea produselor de tipul retinoizilor sau exfoliantelor poate ameliora ridurile fine.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.