Copil 1,2 ani se vaita noaptea si are somn agitat

Buna ziua. Sunt mamica, de o superba fetita de 1,2 ani care este agitata in somn. I-am facut toate analizele care s-au cerut de pediatru inclusiv 10 teste coproparazitare cu amprenta anala si nu a iesit ninic. Sotul meu sufera de o malformatie artero venoasa MAV4, tot timpul ma gandesc ca e posibil sa aiba si ea ceva prin corp, mentionez ca atat ginecologul cat si neonatologul au stiut de sot si am facut mai multe teste si analize care nu au aratat nimic ce ar trebui sa ne ingrijoreze. Ce pot sa fac ca ea sa doarma linistita, dar si eu pe langa ea? Multumesc frumos.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Eu cred ca in timp ce redactati aceasta intrebare, de fapt v-ati raspuns cumva, singura, la aceasta. Starea dvs de neliniste si ingrijorare, cum ca fetita ar fi putut mosteni malformatia vasculara a tatalui, se transmite si copilei, ea fiind extrem de receptiva la aecasta varsta la toate trairile parintilor si mai ales la starile depresive ori de anxietate accentuata ale mamei. Faptul ca ati facut investigatiile impreuna cu medicii si acestia au vazut ca este in regula totul, iar copilul se dezvolta  sanatos, ar trebui insa sa va linisteasca, si indirect aceasta stare se va transmite si fetitei, veti vedea. Nu o mai controlati noaptea in somn de cateva ori, asa cum sigur faceti de cand s-a nascut, lasati-o sa doarma linistita.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.