Contraindicații isoprenosine

Bună seara! Vă rog să îmi spuneți părerea dumneavoastră referitoare la administrarea medicamentului Isoprenosine în prevenirea virusurilor inclusiv covid 19. Lucrez cu publicul, cu oameni și îmi este teamă să nu iau acest virus. Vă mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ionuț Fronea - Medic Specialist Farmacologie Clinica, Expert DOC

Buna ziua. Conform prospectului medicamentului Isoprinosine, a carui ultima revizuire a fost efectuata de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania, acesta este utiizat pentru tratamentul deprimarii imunitatii mediate celular din cadrul infectiilor virale si nu de prevenire a infectiilor virale. Mai mult decat atat, din lista tipurilor infectiilor virale in care este indicat pentru utilizare COVID-19 (infectia cu SARS-CoV2) nu face parte. De asemenea, pana in prezent nu exista indicatii clar dovedite ca un anume medicament ar putea actiona direct sau preveni in cazul infectiei cu SARS-CoV2. Avand in vedere ca Isoprinosine este un medicament care se elibereaza pe baza de reteta, va recomand sa luati legatura, telefonic sau pe e-mail, cu medicul dumneavoastra de familie. Acesta poate sa evalueze in mod direct oportunitatea unei astfel de administrari si de asemenea va poate elibera reteta in baza careia puteti achizitiona medicamentul din farmacie. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.