Contraceptivele

Bună seara, deci sunt într-o asa situație...sunt virgină, si am 19 ani. Insa in scurt timp îmi plănuiesc să îmi incep viața mea sexuală, mă gândeam ca ar fi bine daca aș fi protejata 100%. Am discutat cu o prietena care e in situația mea si a zis ca ea a mers la doctor, însă medicul nu a efectuat nici o examinare, pur și simplu i-a dat pastile contraceptive Yasmin. Si a zis ca sunt cele mai bune. Mă gandeam că ar fi bune si pentru mine, mai ales daca nu trebuie nici un control.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna,

In primul rand este important sa ai in vedere faptul ca pastilele anticonceptionale nu iti ofera o protectie 100%, asa cum spui, ci o protectie eficienta doar in privinta unei sarcini, nu si a bolilor cu tranmsitere sexuala, caz in care prezervativul este varianta eficienta. Apoi, este important sa mergi la un medic ginecolog, care sa prescrie anticonceptionalele in urma unui consult de baza, cu analize de sange, care sa includa si o ecografie de san si ecografii de abdomen inferior. La fel ca in cazul oricaror tratamente, care pot functiona pentru o persoana si pentru alta nu, si in cazul anticonceptionalelor nu se recomanda tuturor persoanelor aceeasi solutie. Anticonceptionalele produc schimbari drastice in organism, prin influentarea proceselor hormonale, si au si o serie de complicatii despre care poti citi mai multe in acest articol: https://doc.ro/sanatate/anticonceptionale-tipuri-pareri-denumiri-informatii-complete


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.