Contraceptie lupus

Intrebarea este : am lupus eritematos si vreau sa stiu daca pot sa folosesc plasturi contraceptivi. Iau tratament pentru boala mea : plaQenil, pentoxifilin si aspenter. 

Problema, doamna doctor, este ca nu vreau sa raman gravida pana la casatorie cu persoana care sunt. Pentru ca iau un tratament pentru problema de sanatate vreau sa stiu daca pot folosi plasturi contraceptivi? Sper sa primesc cat mai repede un raspuns pe email.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ! poti folosi metode contraceptive, acestea sunt indicate femeilor cu lupus care nu  prezinta un risc ridicat de tromboza sau prezinta anticorpi antifosfolipidici . ideal ar fi sa vorbesti cu medicul curant sau ginecolog, sanatate si casa de piatra!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.