Consumul de apa si fructe

Buna ziua! Intrebarea mea are legatura cu momentul cel mai oportun pentru a consuma apa si fructe,mai exact cand este bine sa bem apa,inainte sau dupa masa? Si cu cat timp? La fel si in ceea ce priveste consumul de fructe. Din cate am citit,unii sunt de parere ca e bine sa bei apa înainte de masa,altii ca trebuie evitat pentru un anumit interval de timp.In ceea ce priveste fructele,parerile diferă...unele articole spun ca e bine sa fie consumate numai dimineața.De aceea vreau sa stiu si parerea dumneavoastra. O zi buna!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Este bine sa bem apa oricand ne este sete si oricand simtim nevoia. Nu exista o regula clara. Important este sa bem minim 25 ml de apa pentru fiecare kilogram de greutate corporala, mai mult in zilele caniculare si in cele in care facem sport. Cat despre fructe, personal recomand minim 1-2 portii pe zi, de preferat la gustari, intre mesele principale, nu seara pentru cei care doresc sa slabeasca.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.