Constipatie bebe 12 luni

Buna ziua,bebe de 12 luni suferă de constipatie mai tot timpul!Are scaune tari,se chinuie cand face,plange si cateodata trebuie sa il ajut cu supozitor cu glicerina sau cu termometrul!Mentionez ca este complet diversificata,mânca orice!Din alimentație nu lipsesc prunele,perele, dovlecelul ,kiwi , avocado ,tot ce ar fi laxativ!Lapte praf bea doar noaptea cate 2 sticlute de 240 ml!In timpul zilei bea si foarte multa apa,fructe etc!I-am dat sirop de Prunisor si Laxodep dar se pare ca nu ne ajută si micuta e constipata in continuare!Ce pot sa fac sa scapam de această problemă?Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Constipația poate să survină și dacă micuțul dumneavoastră nu consumă multe lichide, în ciuda unui regim alimentar diversificat. Prin urmare, oferiți copilului cât mai multe lichide și chiar sucuri (de portocale, de prune). Dacă problema persistă, recomandarea mea este să mergeți la un consult de specialitate, pentru un tratament corect și recomandări cu privire la aportul de lichide și de fibre. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.