Constipatie

Buna ziua de aproximativ 1 an de la o masă încărcată cu carne am facut constipatie am folosit laxativ mai mult timp iar dupa tot am diaree sau constipatie . Si cel mai probabil am si hemoroizii deoarece tot am simtit mancarimi si durere . Am Vb si cu un medic internist care ma mai ajutat . Dar totusi vreau sa nu mai am probleme legate de constipatie . Am 16 ani si sunt baiat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună,

Cel mai bine ar fi să discuți cu un medic gastro-enterolog și să verifici că totul este în regulă. În rest, poți citi mai multe despre constipație, aici: https://www.doc.ro/sanatate/constipatia-cauze-simptome-tratament

De reținut în mod special că mișcarea și alimentația bogată în fibre ajută mult în prevenirea constipației.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.