Consecintele nasterii naturale in contextul herniei de disc

Buna ziua! Am o hernie de disc si m-ar interesa daca as putea naste natural, sau care ar fi consecintele? Rezultat RMN: Modificari de semnal de tip deshidratare la nivelul discului intervertebral L5-S1. Hernie de disc L5-S1 postero-mediana si paramediana dreapta, protruziva, diametrul antero-posterior 4,3 mm, cu amprenta asupra sacului dural anterior si contact radicular la origine si preforaminal drept. Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ar fi bine sa va sfatuiti cu medicul obstetrician, intrucat consecintele nasterii naturale in prezenta unei hernii de disc sunt variabile, de la caz la caz.

Cred ca in situatia dvs. ar fi totusi, de preferat sa recurgeti la cezariana, intrucat una dintre posibilele consecinte ar fi ca durerile sa se exacerbeze, astfel sa fiti nevoita sa recurgeti la analgezice, decontracturate etc, care ar influenta alaptarea. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.