Conjunctivita cronica

Buna ziua, de aproximativ 2 ani am pleoapa de la ochiul drept umflata, ochiul micsorat si o senzatie de usturime si corp strain in ochi.am facut analize si mi-a iesit stafiloc aureus, pe care l-am tratat cu picaturi (Tobradex, LacriSek,etc).Unul dintre medicii oftalmologi (pentru ca am fost la mai multi)mi-a spus ca, din cauza picaturilor cu antibiotic conjunctivita s-a cronicizat.Nu stiu ce sa mai fac pentru ca, pe langa faptul ca am o senzatie iritanta in ochi este si foarte, foarte inestetic.Va multumesc si astept un raspuns sau o solutie.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

De foarte multe ori, la pacienții cronici, tratați cu multe picături, apare un sindrom de ochi uscat şi o afectare a suprafeței ochiului tocmai din cauza utilizării excesive de picături care conțin conservanți. 

În cazul Dvs, aş recomanda sistarea administrării picăturilor la flacon. Aş lăsa doar lacrimile artificiale (monodoze, administrare unică, fără conservant), de pus doar când există senzație de uscaciune oculară. 

După 1-2 săptămâni o sa simțiți o ameliorare şi se pot trata doar simptomele care mai rămân. Eventual, este bine de refăcut examenul de secreție conjunctivală, pentru un tratament țintit.

Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.