Conjuctivită persistentă de 6 luni

Bună ziua. Am o problemă la ochiul stâng care persistă de jumătate de an. În septembrie cred că am luat un stafilococ fiind în concediu la mare și de atunci nu mai trece, deși am încercat multe tratamente. Ochiul s-a micit vizibil, dimineață e foarte închisă pleoapă și parcă e lipită. Ideea e că după analiză de laborator a ieșit că e rezistentă bacteria la multe tratamente, iar cel la care e sensibilă le-am încercat aproape pe toate. Care ar fi soluția? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Bună ziua, din păcate, dacă spuneți că ați încercat aproape toate antibioticele, singura variantă ar fi să încercați un auto-vaccin la Institutul Cantacuzino. Practic, vi se recoltează din secreția de la ochi și se fabrică un vaccin care vă va proteja de această infecție. Ar fi bine dacă ați repeta antibiograma inițial, dar la minim 7 zile de pauză de la ultimul tratament. Sănătate multă!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.