Condropatie

Buna ziua. In urma cu 2 ani am avut o cazatura la ski, pe gheata, moment in care am simtit ca rotula piciorului stang s-a deplasat in exterior. A urmat o serie de investigatii, printre care si un RMN, diagnosticandu-ma cu condropatie incipienta, recomandare de infiltratii/ CT amanuntit/ kinetoterapie. Dupa cateva saptamani, durerea mi-a cedat si am ignorat recomandarile. De o saptamana, durerile au inceput din nou. Acestea se caracterizeaza prin asemanarea unei taieri de cutit care porneste din spatele genunchiului si urca pana sus spre sold. Mentionez ca nu am renuntat niciodata la activitatea sportiva ( clase de aerobic/cycling-3-4-5 ori/saptamana), insa aseara m-am dus la urgenta din cauza durerii din ce in ce mai persistente pe ora ce trecea. Mi s-a spus ca am nevoie de operatie, ca este o "dezaxare de sistem si rotula deplasata", aceasta concluzie tragandu-se strict pe baza RMN-ului si a celorlalte recomandari anterioare, fara un consult la fata locului. In prezent iau ibalgin si crema antiinflamatoare, imi tin piciorul ridicat/ pe o perna noaptea si se pare ca durerea nu prea mai este. Deasemenea mentionez ca durerea este intensa doar in repaos, nu si-n timpul miscarii, iar calcatura mea este una normala, fara sa simt real vreo deplasare/miscare a rotulei. Am 28 de ani si 57 kg. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Recomandarea mea este sa va vada un medic ortoped, pentru ca doar el poate spune cu exactitate daca suferiti de o leziune a cartilajului, gradul acesteia si, implicit, tratamentul care se impune in cazul dumneavoastra. Astfel de leziuni ale cartilajului necesita uneori operartii, de aceea, este necesar sa va consulte un medic specialist. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.