Condrocalcinoza/ gonartroza la o batrana cardiaca

Buna seara! Bunica mea in varsta de 78 de ani a fost diagnosticata recent cu condrocalcinoza / gonartroza. Din pacate, tratamentul administrat nu o ajuta deloc si ii este din ce in ce mai greu sa se miste, acuzând dureri ingrozitoare. In urma cu 10 ani a fost operata pe cord deschis, fiindui schimbată vena aorta cu una mecanica... Am inteles ca infiltratiile cu acid hialuronic sunt recomandate pentru diagnosticul ei, insa interzise pentru pacienții cardiaci. Ce ati putea recomanda unui bolnav de gonartroza cu istoric cardiac? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Condroalcinoza (pseudoguta) este o afectiune frecvent intalnita la populatia varstnica. Condrocalcinoza apare in asociere cu artroza/gonartroza.

Avand in vedere ca pacienta are valva mecanica si anticoagulant oral, orice fel de infiltratie intraarticulara nu este permisa.

Patologia cardiaca asociata orienteaza doar spre asocierea de Paracetamol cu opiod, dar numai dupa un consult medical de specialitate si urmarire medicala ulterioara.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.