Conceptie in ziua ovulatiei

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca am contact sexual cu o zi inainte de ovulatie exista posibilitatea sa raman gravida? Am incercat si in ziua ovulatiei dar nu reusesc sa raman gravida.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Exista posibilitatea sa ramai gravida 24 ore inainte de ovulatie si 36 ore dupa ovulatie. Pentru siguranta recomand teste de ovulatie la domiciliu.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.