Conceptie

Am luat cativa ani anticonceptionale dar acum am renuntat la ele pt ca imi doresc un copil...cat timp sa astept pana sa ,,ma apuc" de conceput?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

nu trebuie sa asteptati nicio zi, substantele continute in ultima pastila anticonceptionala deja au fost eliminate la aceasta ora  din organism, conform timpului de cleareance specific. Ceea ce ar fi insa important de stiut si retinut este ca inainte de a ramane insarcinata trebuie sa efectuati anumite analize si sa incepeti sa luati anumite suplimente (cel putin acid folic) ca sa va asigurati ca bebelusul va fi sanatos. regasiti aici va rog un articol cu privire la importanta analizelor de sange pentru pregatirea viitoarei gravide, pentru o sarcina cat mai sanatoasa! Apoi, chiar daca testul de sarcina facut acasa se dovedeste a fi pozitiv, iata aici un articol care te indruma catre medicul ginecolog pentru anumite alte investigatii, imagistice, clinice si paraclinice. succes!!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.