Colon iritabil sau ceva mai grav?

De aproximativ 1 an ma confrunt cu simptomele unui colon iritabil. Durere abdominala inainte de defecatie care dispare dupa, scaun moale aproape in fiecare zi, cateodata diaree, balonare, crampe. Am si hemoroizi externi. Tin sa mentionez ca sunt supraponderala. Varsta: 30 de ani. Este cazul de ingrijorare?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Este foarte important sa mergeti la medicul dvs. (daca nu v-a vazut deja un medic specialist in Gastroenterologie), pentru un diagnostic corect. Asa cum am scris in acest articol, https://doc.ro/sanatate/sindromul-de-intestin-iritabil, colonul iritabil este tratabil, iar in perioadele de acutizare a bolii, este bine sa urmati tratamentul prescris de medic. Tot el va poate recomanda investigatiile necesare ori unele investigatii suplimentare, pentru ca doar in acest mod isi va putea seama daca, intr-adevar, colonul functioneaza bine sau nu. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.