Clostidrium difficile

Bună ziua,doamna Doctor.Imi cer scuze pentru deranj.As avea nevoie de o informație.Eu o am pe mamica mea de 82 de ani,care în luna decembrie s-a trezit cu bacteria clostidrium de la un tratament îndelungat cu antibiotice și fără să i se de-a ceva pentru protecție.A fost internată până acum de 5 ori la infecțioase.Cat este in spital e bine,după ce se întoarce acasă se simte din nou rău.Ultima data a fost internată acum doua săptămâni,i-au tratat bacteria,s-a întors acasă ,iar după 5 zile a ainceout din nou cu diaree(10 scaune pe zi sau chiar mai mult),nu mănâncă.,are grețuri și e mai mult la pat f, slăbită.Menfionez că a făcut și un tomograf,unde nu a ieșit nimic grav,a făcut și markerii tumorali,nu este nici o tumoare.Are și hemoglobina mica .Va rog mult ce am mai putea face in acest caz??Poate singura soluție ar fi o colonoscopie,dar la vârsta ei și fiind așa slăbită ar rezista??Va rog mult daca îmi puteți da un sfat.Va mulțumesc din suflet și va doresc o zi frumoasă!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Dacă reinfectarea apare mereu după întoarcerea la domiciliu, atunci cel mai probabil este ca bacteria să existe în mediul de acasă. O perioadă cel puțin încercați să acordați o atenție sporită pentru tot ce înseamnă igiena personală și/sau alimentară - de exemplu, dezinfectarea mai frecventă a așternuturilor, spălarea extrem de riguroasă a alimentelor etc.

Sănătate și toate cele bune!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.