Cistita care nu se vindeca

Buna ziua, Am facut un test de urina acum cateva zile si a confirmat prezenta ecoli si strefilococ. Toate antibioticele au iesit sensibile la acesti germeni patogeni. Inainte de a primi rezultatul analizelor mi s-a prescris un antibiotic usor Trimetropin 3 zile. Infectia a persistat dupa cele 3 zile si dupa o pauza de 1zi mi s-a prescris Augmentin 5zile. Am facut un nou test de urina dupa 4 zile si am primit rezultatul pozitiv dupa inca 2 zile (cand terminasem deja tratamentul de 5 zile fara efectul asteptat). Dupa o pauza de 2 zile de la tratamentul cu Augmentin am inceput un alt tratament cu Nolicin pe care il iau de 3 zile si nu vad efecte pozitive. Mentionez ca o data cu Augmentinul am inceput sa iau si probiotice, dar momentan am senzatii de usturime si e posibil sa am si candidoza dupa atatea antibiotice. Sunt in vacanta in UK si deja disperata ca nu stiu ce tratament sa mai fac. Am mai avut ecoli de cateva ori si tot timpul a trecut cu 5 zile Nicin sau pastila unica. Va multumesc pentru ajutor! Andra

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Va recomand sa faceti si o ecografie abdominala, pentru a verifica starea rinichilor si a vezicii urinare. Desi cam 80% dintre cazurile de cistita sunt provocate de bacterii, si ar trebui sa raspunda la antibiotic, pot exista si cazuri in care afectiunea apare din cauza unor virusi, fungi, sau favorizata de pietre sau nisip in tractul urinar. De asemenea, este important ca si partenerul dumneavoastra, daca exista, sa verifice existenta unei infectii fara simptome, caz in care trebuie administrat tratament. Poate fi si o problema de imunitate, asa ca ar ajuta si o suplimentare pe aceasta parte. Puteti citi mai multe informatii utile despre cistita in acest articol: 

Infectiile de tract urinar (ITU): cauze, simptome, tratament

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.