Cicatricele lasate de acnee

Buna seara. Am suferit o mica problema cu acneea la nivelul fete si a spatelui. Am folosit neregulat Zineryt,dar pe spate am ramas cu mici semne/usoare pete. Ar fi o crema sau alta solutie pentru a le diminua?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Există anumite tratamente care se recomandă în funcţie de tipul semnelor postacneice: dacă este vorba doar de modificare de culoare (pete hiperpigmentare), dacă există şi modificări de textură sau cicatrice atrofice, ori asocieri ale acestor tipuri. În caz că mai există leziuni active, trebuie recomandat un tratament adecvat pentru ele, pentru a nu mai dezvolta noi semne în timp. Efectuaţi un consult pentru ca medicul dermatolog să stabilească exact despre ce fel de semne este vorba şi să recomande un tratament în funcţie de acestea. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.