Chisturile sinoviale

Buna ziua, ma numesc Marian Ruget, am ales varianta aceasta deoarece nu locuiesc in tara. Pe scurt, problema mea este Chistul sinovial, intre anii 1995 si 1999 (nu mai stiu exact) mi-a aparut un Chist sinovial la mana dreapta la incheietura am fost tratat prin operatie chirurgicala la spiutalul de copii. Operatia a fost un esec deoarece nu a disparut ci din contra a crescut imediat la loc si dureros, imi aduc aminte sigur in 1999 am fost la o doamna dr. chirurg foarte buna, dansa mi-a propus un tratament care poate avea 50% sanse de reusita, am zis sa incerc, tratamanetul a fost cu diprophos injectabil, un tratament foarte bun. Imediat dupa tratament (de 3 ori cred ca am fost la dansa) a disparut definitiv fara probleme, acum problema mea a revenit, aceasi mana acelasi loc, dar motivele le cunosc - am fortat mana din pacate serviciul este de asa natura, acum marea mea rugaminte este unde as putea gasi in Romania un doctor competent care sa imi poata face acelasi tratament. Va Multumesc .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

In functie de dimensiunile chistului sinovial la nivelul articulatiei radiocubitocarpiene (datorat activitatii fizice intense in cazul dvs) solutia poate fi de injectare unui preparat cortizonic (care se poate face in orice serviciu de reumatologie) sau de excizie chirurgicala.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.