Chisturi dermoide si polip endometrial

Cat de periculos e un polip endometrial si ce efecte poate avea asupra unei posibile sarcini, avand in vedere ca am o istorie de chisturi dermoide, cu inlaturarea unui ovar si o parte din al doilea? In ultimile 6 luni am avut trei consultatii ginecologice in Romania si in strainatate; la prima mi s-a spus ca am un chist dermoid de 2cm, la a doua consultatie mi s-a spus sa nu am nimic, iar la a treia ca am un chist plus polip. Cat de precise sunt echografiile intravaginale? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ecografia transvaginala este foarte acurata daca este efectuata cu un aparat adecvat si este interpretata corect. Chisturile dermoide de regula nu sunt atat de mici. In ceea ce priveste polipul endometrial, este importanta marimea si localizarea sa, dar in principiu el poate afecta implantarea unei sarcini.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.