Chirurgie generala

Buna ziua...numele meu este slavu bogdan..am descoperit un chist hidatic la ficat...pe 10 iulie am fost operat la paroscopic de chist de 10 cm.am urmat toate procedurile..am luat albendazol,spalaturi,cu betadina o zi si cu acid boric in alta zi..dupa o perioada dupa spalaturi stateam si pensat 2 ore cu antibiotic..respectiv ampicilina cortizon ..dupa 3 luni au fost 3 zile de nu mai curgea dar supuram pe langa dren..a 4 zi dna asistenta ma stors pe langa dren pt ca aveam si dureri..dupa aproximativ 2 ore cand am desfacut pensa sa mi curga in punga a venit jet puternic de o substanta galbena si imediat rosu ca sangele...va rog un ajutor ca nu mai inteleg..cand ma gandeam ca sunt pe final sa mi scoata si drenu...ce trebuie sa fac in continuare..va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Va inteleg teama si frustarrea cu privire la timpul mare de vindecare a leziunii postoperatorii, care e posibil sa mai dureze. Doar medicul chirurg terapeut poate gestiona situatia, trebuie sa intelegeti ca a fost o interventie ampla si indelungata iar acumularea de extravazat celular reprezinta o reactie a organismului, insa atentie - daca este insotira de febra si alte simptome alarmante, poate ridica problema unei infectii, situatie in care se recomanda antibiograma secretiei; altfel trebuie sa aveti rabdare si sa urmati cu strictete recomandarile echipei chirurgicale, atat vizitele cat si celelelalte recomandari privind efortul fizic, alimentatia etc., pentru ca inchiderea leziunii se va face cand nu mai exista secretie si aceasta va mai necesita timp.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.