Celule stem contaminate

Am nascut recent, pe cale naturala, si am optat pentru recoltatea de celule stem la nastere. Am fost informata ca acestea au fost contaminate cu Bacteroides vulgatus. In acest moment nu am alti copii, im afara de acesta. Inteleg ca, fiind contaminate, nu vor putea fi folosite nici macar de viitori frati in cazul in care vor avea afectiuni precum cancerul. Intrebarea mea este daca pot fi folosite pentru alte tipuri de afectiuni, pentru acest copil sau pentru eventuali frati. Adica, mai au utilitate in vreun fel? Mai are rost sa platesc banca pentru stocarea lor? Multumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Va recomand sa adresati aceasta intrebare pesonalului specializat al bancii de stocare - in adresa trebuie intrebat daca contaminantul, respectiv Bacteroides vulgatus, este sau nu distrus prin metodele de crioprezervare utilizate in banca respectiva. La modul general, in cazul celulelor stem din cordonul ombilical, contaminate si stocate prin crioprezervare, anumiti contaminanti sunt distrusi prin procesul de inghetare, altii doar inactivati si isi pot reveni dupa decongelare. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.