Ce tratament recomandați pentru gonartroză

Buna ziua, am fost la doctor cu dureri articulare si mi s-a spus ca am gonartroza. Medicul mi-a recomandat niste suplimente alimentare si pastile pentru durere. Insa fiind un oras mic cu putini medici specialisti, as mai dori inca o parere. Ce tratament ar trebui sa urmez?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

În funcție de stadiul bolii dvs, de gradul de afectare articulară, de examenul clinic și radiologic (dar și de alte investigații pe care medicul le consideră necesare in momentul consultului), se poate stabili un tratament adecvat.

Posibilitațile de tratament sunt multiple. Unui pacient cu gonartroză i se recomandă tratament antialgic in asociere cu anti-inflamator nesteroidian (AINS). Recomandarea tratamentului se face ținând cont de bolile lui asociate, de posibilele reacțiile adverse pe termen scurt și lung secundare consumului de antialgic și AINS.

În funcție de gradul de afectare articulară, se pot recomanda injecții intraarticulare cu soluții vâscoelastice. În funcție de beneficiul terapeutic obținut, tratamentul se poate repeta. De asemenea, suplimentele nutritive ce v-au fost deja recomandate vă pot amelioara simptomele, au avantajul că toleranța lor este bună, dar efectul benefic apare după 2-3 luni de administrare.

Procedurile de fizioterapie și kinetoterapie pot fi utile în cazul dvs., dar se fac cu recomandare medicală.
Pentru ameliorarea durerilor secundare gonartrozei, la fel de important ca tratamentul medicamentos este și stilul de viață. Se recomandă scădere în greutate (în cazul în care sunteți supraponderală), evitați ortostatismul prelungit (statul în picioare), purtați o încalțaminte comodă, evitați pe cât posibil urcatul și coboratul scărilor (care de obicei accentuează durerile artrozice la nivelul genunchilor).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.