Ce tratament recomandandați pentru hernie cervicală?

Bună ziua, de 6 ani am fost diagnosticată cu hernie cervicală C5-6. Vă rog să-mi spuneți ce tratament medicamentos pot urma și dacă fizioterapia îmi este de folos și dacă da, procedurile pe care trebuie să le fac.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Înțeleg din descrierea dvs. că diagnosticul de hernie de disc la nivelul C5-C6 a fost stabilit în urmă cu 6 ani și că această hernie este unică. Tratamentul se recomandă în funcție de starea pacientului într-un anume moment, de simptomele pe care acesta le are, de semnele clinice pe care medicul le constată în timpul examenului clinic. Este vorba despre asociere de tratament antialgic, antiinflamator și decontracturant muscular (acesta din urmă, doar dacă pacientul pe lângă durerea cervicală, iradiată sau nu, asociază și contractură musculară paravertebrală). Eu vă recomand o nouă examinare RMN. Este important de știut dacă hernia deja cunoscută determină compresie medulară, dacă nu cumva au apărut și alte hernii de disc sau alte probleme în intervalul de 6 ani care a trecut de la momentul diagnosticării. Deci, un rezultat RMN curent și un consult medical pot stabili tratamentul pe care trebuie să-l urmați și dacă procedurile de fizioterapie vă sunt indicate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.