Ce sunt fibroadenoamele? Care sunt cauzele aparitiei si cum pot scapa de ele?

Acum cateva luni am aflat ca am 3 fibroadenoame la sanul stang cu dimensiuni de 11/7 mm, 22/13 mm si 8 mm. Medicul mi-a sugerat sa folosesc mamelsin in caz de dureri, dar pana acum nu a fost cazul. -As dori sa stiu de la ce pot aparea aceste fibroadenoame si daca as putea scapa de ele fara sa fie nevoie de operatie. -Afecteaza cu ceva sutienul cu sarma? Sau ar trebui sa renunt la anumite alimente? Va multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Fibroadenoamele sunt de cauza hormonala si vor persista toata viata. Operatia este indicata numai daca ele depasesc o anumita dimensiune.

Este recomandata purtarea unui sutien medical permanent, iar in timpul episoadelor dureroae, chiar si noaptea. O dieta echilibrata si sanatoasa este suficienta.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.