Ce sa fac sa scap de firele de par de sub piele?

Buna ziua! Am 20 de ani si nu stiu ce sa fac sa scap de firele de par de sub piele. Am incercat epilarea cu ceara,cu epilatorul,cu bigul si am atat de multe fire de par sub piele incat arata de parca as fi neepilata doar ca eu sunt epilata si am pielea fina,dar atat de urat se vad nenumaratele fire de par de sub piele incat port numai pantaloni lungi de rusine. Ce sa fac sa scap de aceste fire inestetice? Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua!

Firele de păr ce cresc “pe sub piele” după epilat sunt o problemă frecventă. Pentru a ameliora problema, utilizaţi seara la duş geluri sau produse pentru scrub (gomaj). În timp, acestea exfoliază blând straturile superficiale ale pielii, eliberând firele “prinse”. Puteţi să încercaţi să utilizaţi pentru epilare o cremă ce “topeşte” firul de păr. Dacă aceste metode nu sunt suficiente, cel mai indicat este să apelaţi la o metodă de epilare cu laser sau lumină intens pulsată. Aceste metode distrug firul de păr pe termen lung, astfel că nu vor mai creşte fire de păr, iar problema firelor crescute “pe sub” piele va dispărea.

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.