Ce pot face pentru a nu mai avea dureri la Sold DX

Buna ziua, sunt Magdalena, am 37ani, cu sfiala si rugaminti va rog frumos sa ma ajutati. Acum 4 ani am lucrat la un azil de batrani in Italia o colega de lucru i-a dat drumul unei paciente crezand ca se va tine pe piciore, aceeasta avand probleme cu echilibrul, era sa cada iar eu am readus-o la pozitia verticala.

Din acest incidend m-am ales cu dureri musculare la spate in partea DX, asistenta in loc sa cheme 112 pentru accident la locul de munca,a venit repede si a insistat foarte mult sa imi efectueze o injectie, fiindu-mi rusine si la insistentele dansei am acceptat.

Problema mea consta in dureri ale soldului DX, care pornesc de la fesa se lasa pe picior si, se termina in talpa cu incingerea acesteia, soldul este tot timpul inflamat de la aceea injectie. Am avut in primele 24/h dureri, inflamatia fesei cu hematom, si inflamatia soldului, frisoane foarte puternice, am stat toata noaptea cu gheata. La munca timp de 2 saptamani am aplicat crema cu antibiotic si gheata, in zona fesei Dx, in tot acest timp am fost la medicul de baza, a spus ca nu am nimic. Dupa 3 ani, am intalnit un doctor Ortoped, raspunsul dansului este ca din cauza acelei injectii am un inceput de gonoartroza, sa aplic unguente si antiinflamatoare.

Am facut acest lucru pana in ziua de azi dar fara nici un rezultat. Azi daca stau pe scaun sau merg mult am dureri foarte mari. Am facut ecografie la inceput au spus ca soldul este inflamat dupa 6 sedinte de Unda de soc (foarte dureroase) mi s-a spus ca nu mai este inflamat si ca nu mai am nimic, sa continui tot cu antiinflamatoare la nevoie, dar domnul doctor de la unda de soc a spus sa mai vin caci mai trebuie inca 6 sedinte. Ortopedul din Ro a spus ca am un cheag la nivelul fesei si trebuie o interventie. Va rog, vreau un doctor sincer sa imi spuna ce anume sa fac? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Inteleg ca totul a pornit in urma cu 4 ani de la o miscare gresita, brusca ce a generat durere lombara dreapta si ca pentru calmarea durerilor ati facut o injecte intramusculara ce s-a complicat cu un hematom/flegmon. Pentru a se putea lua o decizie terapeutica, avand in vedere persistenta simptomelor, trebuie un consult medical de specialitate care sa stabileasca ce investigatii sunt necesare acum (de exemplu RMN) pentru a pune un diagnostic si abia apoi se poate decide tratamentul.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.