Ce părere aveți despre sucul natural?

Bună ziua, am auzit mai multe păreri în legatură cu sucurile naturale în sensul ca acestea conțin foarte multe zaharuri deoarece atunci cand faci un suc natural acasă pui mai multe fructe decât ai mânca într-o zi. Este adevărat? Mie mi se par niște mituri, de aceea aș aprecia răspunsul dumneavoastră sincer. Mulțumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Da, este adevărat. Prin stoarcerea fructelor se alege doar sucul concentrat (adică apa cu zahărul din fructe) de fibrele și pulpa fructului, care deobicei se aruncă. Din păcate odată cu stoarcerea și prin aruncarea fibrelor, se pierd și o mare parte din vitaminele, mineralele și antioxidanții pentru care se recomandă a se consuma deobicei fructele. Sucurile de fructe se potrivesc mai degrabă în alimentația copiilor care refuză mâncarea și cărora trebuie să le asigurăm un aport energetic (adică de calorii) corespunzător perioadei de creștere) sau a persoanelor foarte slabe sau grav bolnave care nu pot ajunge la necesarul zilnic de calorii din mâncare. Sucurile de fructe nu sunt recomandate nici în curele de slăbire și nici pacienților cu diabet, deoarece cresc foarte mult glicemia, nu sunt sățioase și sunt foarte concentrate caloric.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.