Bună ziua, am auzit mai multe păreri în legatură cu sucurile naturale în sensul ca acestea conțin foarte multe zaharuri deoarece atunci cand faci un suc natural acasă pui mai multe fructe decât ai mânca într-o zi. Este adevărat? Mie mi se par niște mituri, de aceea aș aprecia răspunsul dumneavoastră sincer. Mulțumesc !
1 răspunsDa, este adevărat. Prin stoarcerea fructelor se alege doar sucul concentrat (adică apa cu zahărul din fructe) de fibrele și pulpa fructului, care deobicei se aruncă. Din păcate odată cu stoarcerea și prin aruncarea fibrelor, se pierd și o mare parte din vitaminele, mineralele și antioxidanții pentru care se recomandă a se consuma deobicei fructele. Sucurile de fructe se potrivesc mai degrabă în alimentația copiilor care refuză mâncarea și cărora trebuie să le asigurăm un aport energetic (adică de calorii) corespunzător perioadei de creștere) sau a persoanelor foarte slabe sau grav bolnave care nu pot ajunge la necesarul zilnic de calorii din mâncare. Sucurile de fructe nu sunt recomandate nici în curele de slăbire și nici pacienților cu diabet, deoarece cresc foarte mult glicemia, nu sunt sățioase și sunt foarte concentrate caloric.