Ce inseamna MCV si MCH in analiza sangelui si ce inseamna daca sunt usor mai mici dacat minima?

Acestea sunt singurele valori care nu se incadreaza in normal in analiza de sange facuta recent.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! este posibil ca sa aveti o anemie, insa valorile din hemoleucograma trebuie coroborate si cu alte valori si investigatii. 

Ca sa va raspund- valorile MCV-marimea globulelor rosii, MCH- media globulara a hemoglobinei - reflecta marimea si concentratia de hemoglobina a celulelor.

cititi va rog mai multe detalii interesante despre analize in acest articol 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.