Ce imi recomandati sa fac pentru a rezolva problema hirsutismului?

Am 22 de ani si sufar din cauza pilozității excesive inca de cand eram adolescenta. M-am ferit de orice fel de activitate ce presupune sa imi descopar zonele afectate (spatele, pieptul, abdomenul), asa ca nu am imbracat vreodata un costum de baie si am refuzat orice invitatie la mare sau strand ,dar uneori devine imposibil sa ascund anumite parti ale corpului, dat fiind faptul ca e afectata si zona gatului si a fetei. Am incercat multe modalitati de epilare, inclusiv cea bazata pe ipl, la salon, dar aceasta nu a fost eficienta decat pe durata sedintelor, care au fost putine la numar datorita pretului mai putin rezonabil pentru mine, la o suprafata atat de mare. Acum ma gandesc sa imi achizitionez acasa un epilator ipl pentru ca sunt de gasit la preturi accesibile. Credeti ca e potrivit? Folosirea acestui tip de aparat m-ar putea afecta negativ date fiind zonele in care il voi folosi? Mentionez ca pe piept va fi necesar sa il folosesc inclusiv in zona sanilor. Credeti ca m-ar ajuta folosirea indelungata a acestui aparat? Si daca da, e vreunul pe care mi-l puteti revomanda?Va rog sa imi dati un sfat pentru ca nu vreau sa ma mai simt o ciudată, mai ales ca anul acesta sunt nevoita sa merg la mare si nu stiu ce explicatie ar mai putea justifica faptul ca nu pot sa imbrac un costum de baie, fie el si intreg. Aștept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Avand in vedere pilozitatea excesiva pe care o descrieti, va sfatuiesc sa faceti si un consult endocrinologic, cu evaluarea profilului hormonal, intrucat s-ar putea sa fie vorba de o dereglare hormonala care sa intretina cresterea in exces a firelor de par.

Aparatele IPL pentru epilare la domiciliu sunt eficiente si sigure, atat timp cat  respectati indicatiile de utilizare. Sunt cateva reguli de care trebuie sa tineti cont pentru un efect cat mai bun si pentru a nu aparea reactii adverse pe piele:

-          Nu utilizati o tehnica de epilat prin smulgere anterior efectuarii fiecarei sedinte de IPL

-          Nu aplicati pe o zona de piele iritata

-          Nu aplicati pe pielea bronzata sau inainte de a merge sa va bronzati (pentru a nu risca iritatii si o hiperpigmentare a pielii, nu efectuati niciosedinta decat dupa ce a trecut bronzul, si cu aproximativ o luna inainte de a va expune la soare)

-          Ocoliti alunitele, nu aplicati spotul la nivelul  lor

-          Nu suprapuneti doua spoturi in cursul aceleiasi sedinte de tratament

-          Pentru zonele delicate, folositi aplicatoarele speciale cu care sunt dotate aceste dispozitive de IPL

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.