Ce este Hepatita B cronica

Acum un an cand am ramas insarcinata la analizele medicale date de ginecolog sa le fac, mi-a iesit ca sunt purtatoare de virus hepatic B, mentionez faptul ca nu am facut viremia deoarece nu mi-a recomandat-o infectionistul, am repetat din nou niste analize cu privire la virus si da intr-adevar am virusul in sange dar e in stare pasiva, infectionistul mi-a zis ca e hepatita cronica. Vreau sa-mi explicati ce inseamna "hepatita cronica". Si mi s-a mai spus ca pe timpul sarcinii corpul face multe celule stem si ca datorita acestor celule ficatul se poate vindeca. Exista acceasta posibilitate de vindecare a ficatului pe parcursul sarcinii? Urmeaza sa fac pe parcurs alte analize de sange.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

Hepatita cronica cu VHB inseamna peristenta AgHBs pozitiv la mai mult de 6 luni de la momentul in care se considera ca a avut loc infectia! Pe parcursul sarcinii se recomanda efectuarea viremii de virus hepatitic B in saptamana 28-a de evolutie, in functie de aceasta mama primeste sau nu tratament antiviral, iar nou nascutului ii sunt recomandate la nastere Imunoglobuline umane specifice anti VHB si vaccinare impotriva virusului B. Pe parcursul sarcinii virusul se poate inmultii in cantitate, poate afecta sau nu ficatul, nu exista o regula!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.