Ce efecte negative are alcoolul consumat de viitorul tata?

Bună ziua, problema mea este ca nu știu ce sa fac, îmi doresc un copil dar îmi e teama de consecinte, deoarece prietenul meu consuma alcool zilnic (2 beri și wisky 100 gr; aproximativ) iar asta mă sperie ca nu cumva consumul lui sa îmi afecteze bebelusul, încă neconceput. Am 30 de ani și el 39, el are deja un băiat de 7 ani însă noi am încercat vreo 6 luni sa facem un copil și nu a mers. Mă gândesc ca poate din cauza lui ca bea și fumeaza, mie medicul mi-a spus ca e totul în ok la mine, deci nu știu unde e problema. Ce mă sfatuiti?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Sarcina nu este afectata de consumul de alcool/ tutun al tatalui. Aceste obiceiuri nesanatoase scad valorile spermogramei.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.