Ce credeti ca este in imaginile pe care vi le transmit si cum se poate trata ?

Pe laterală palmei drepte a apărut o excrescența cu o mică veziculă (acum două luni).Am crezut că este verucă și am pus Clavos câteva zile dar a fost mai rău pentru că s-a întărit pe lateral iar în mijloc apare după contactul cu apa o zonă dureroasă asemănătoare cu o rană.După câteva săptămâni a apărut același lucru și pe degetul inelar.Ambele sunt dureroase la atingere Mulțumesc pentru ajutor 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

 

Bună ziua! Din imaginile pe care le-aţi trimis, prima leziune (cea de pe zona laterală) arată a verucă. Despre cea de pe deget nu pot spune ceva precis, întrucât nu este tocmai clară poza pe acea zonă. Substanţele care topesc verucile pot să aibă de multe ori efect iritant. Leziunile au devenit dureroase fie pentru că sunt puţin iritate şi inflamate, fie pentru că s-au mărit în dimensiuni şi au devenit adânci. Sfatul meu este să mergeţi la medicul dermatolog pentru a îndepărta leziunile prin tehnici intervenţionale, cum ar fi electrocauterizarea, crioterapia sau îndepărtarea prin utilizarea laserului. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.