Ce cauzeaza durerile la contactul sexual?

Din august 2015 am durere si usturime la contactul sexual. Am fost la mai multi medici ginecologi insa nu s-a schimbat nimic. Initial imi iesea un streptococ de grup B pe care l-am tratat de 2 ori cu antibiotice, am facut analize pentru chlamydia si trichomonas ambele fiind negative.

La un moment dat, o dna dr. mi-a spus ca nu stie ce sa imi faca si m-a trimis acasa fara vreun plan. Am mers la o alta doamna si cand am repetat analizele de mai sus, acestea au iesit negative, inclusiv pt streptococ-ul de grup B care nu era vindecat atunci ca doctora anterioara "s-a dat batuta". Ultimul dr ginecolog la care am fost mi-a spus ca este vorba despre o anexita netratata, am urmat atat eu cat si partenerul un tratament cu antibiotic si dupa spusele dlui. dr. urma ca in maxim 3 luni sa imi treaca usturimea.

Sunt deja 4 luni si ceva de atunci si am aceleasi simptome. Sunt in situatia in care nu stiu ce sa fac, carui dr. sa ma adresez. Mentionez ca in perioada aceasta am avut si de doua ori infectie urinara cu E-coli, in prezent am simptome care imi dau de inteles ca a recidivat, desi la ambele uroculturi pe care le-am facut recent nu mi-a iesit nimic prezent. Va sunt extrem de recunoscatoare pentru raspuns!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Sunt aici mai multe aspecte

1| Streptococul grup B nu se trateaza decat in sarcina in apropierea nasterii. Nu aveati nevoie de tratament, care probabil a dezechilibrat si mai mult flora vaginala normala

2| In urma tratamentelor efectuate cel mai probabil nu mai exista flora vaginala normala, ceea ce explica simptomele pe care le aveti la contactul sexual, in lipsa unei infectii. Prin urmare cred ca aceasta este directia in care trebuie orientat tratamentul

3| Simptome de infectie urinara cu urocultura sterila – recomand un consult nefrologie sau urologie


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.