Ce ar trebui sa facem în continuare? Cât de grav este?

Bună ziua! Soțul meu a făcut o colonoscopie din care a rezultat următorul lucru: la cca 5 cm de OA tumora ulcerovegetanta ce ocupa toată circumferința lumenului rectal, realizand o stenoza cvasicompleta ce nu permite progresiunea distala a endoscopului. Tumora sângerează ușor la atingere. Aștept rezultatul biopsiei. Concluzii: Tumora de rect inferior, ulcerovegetanta, stenozanta și hemoragica.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Mai mult ca sigur ca este vorba de un cancer rectal. Desigur ca rezultatul biopsiei este esential...din pacate, fiind vorba de o stenoza cvasicompleta a rectului si iminenta de ocluzie primul gest terapeutic este o derivatie, adica o stoma, pentru a indeparta riscul de ocluzie, urmand ca in pasul doi sa se initieze procedura de chimioradioterapie si ulterior amputatia de rect. Dupa analiza piesei operatorii, in functie de informatiile furnizate se poate suplimenta, sau nu cu chimioterapie. Localizarea tumorii este foarte jos, la 5 cm de orificiul anal ceea ce face imposibila o rezectie a tumorii in conditii de siguranta oncologica si asigurarea continuitatii rectale. Ca urmare, colostoma este inevitabila...


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.