Ce ar trebui sa fac in cazul hipotensiunii ?

Buna ziua , De ceva timp simt o durere in partea stanga ( zona inimii) Aceasta apare pt putin timp si dispare daca incerc sa respir mai lent sau sa ma relaxez . De asemenea tensiunea arteriala este mereu mica . Masor tensiunea de 3-4 ori pe saptamana , iar valorile sunt sunt intre 80 / 50 ,80/49 ,80/60 si cel mai mult am avut 90/ 60 sau 100 /65 . Bataiile inimii sunt intre 61-80 , atunci cand nu fac efort .Am 21 de ani , fac sport 2 ori pe saptamana. Am momente cand ma stresez, insa sunt rare. Unul dintre parintii mei are aceeasi probleme legate de tensiune . Iar celalat are hiper tensiune . De asemenea am avut in familie o persoana ( bunica) care a murit din cauza problemelor la inima ( fibilatie, accident vascular cerebral ) Care credeti ca ar fi cauza pt hipotensiune ? Si ce ar trebui sa fac mai departe ? Multumesc .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Durerile in pareta stângă a toracelui nu sunt de obicei dureri cardiace, mai ales dacă survin în repaus şi se accentuează cu mişcările respiratorii sau ale braţelor. Hipotensiunea arterială la 21 ani la o persoană activă fizic cu frecvenţe cardiace reduse prin antrenament fizic nu reprezintă o problemă. Antecedentele de fibrilaţie atrială si de accident vascular cerebral la bunici nu au componentă ereditară şi nu se moştenesc. Astfel răspunsurile la întrebările D-voastră sunt: hipotensiunea nu are nici o cauză şi este specifică vârstei tinere la o femeie antrenată fizic şi nu trebuie să faceţi nimic special mai departe.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.