Ce analize se recomanda pentru depistarea astmului

Respiratie suieratoare uneori, stare de oboseala, dureri de oase, carcei, oboseala si somnolenta, fara tuse sau expectoratie, transpiratii permanente, ameteli uneori, nervozitate pe fondul general al acestor disfunctii.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Doar respiratia suieratoare este un simptom caracteristic astmului. Spirometria este esentiala in diagnostic dar de multe ori poate fi normala deoarece astmul e o boala intermitenta. Va recomand o spirometrie si apoi un consult pneumologic. Doar medicul va poate pune anumite intrebari personalizate care pot ridica suspiciunea de astm.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.