Ce am de facut in situația mea?

Buna ziua,va scriu cu disperare si plângând acest mesaj,am 30 de ani si 3 copii mici, de 2 ani am aflat ca am virusul Hpv 16 care mi-a provocat o rana pe Col in luna Februarie 2018 am mers la colposcopie si mi-a confirmat rana. Doctora mi-a spus ca este CIN 2 cu hpv 16 si o rana foarte groasa. Ma speriat foarte rau. Acum 2 săptămâni am facut ERAD. Credeți ca dupa ERAD in situația mea cu cin 2 , hpv 16 si leziune de grad înalt ma voi putea face bine? Miercuri trebuie sa vina rezultatul la biopsie? sunt foarte stresată si panicata!!! Credeți ca este posibil din luna Ianuarie si pana acum Adica in 10 luni sa se fi dezvoltat celulele cancerigene si sa primesc un rezultat dezastruos ? ??? plâng in fiecare zi si seara,imi este extrem de frica de rezultatul de la biopsie!!!??? va rog din suflet sa imi Răspundeți pentru ca sunt disperata. Va mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Cel mai important sfat pe care vi-l pot oferi este sa nu va faceti atat de multe griji. Rana pe col este o problema destul de frecventa si nu inseamna automat ca veti suferi de cancer. Asteptati cu calm rezultatul analizelor, mai ales avand in vedere ca pareti o pacienta responsabila, ce s-a facut regulat investigatiile, iar problema a fost depistata devreme. Cat despre infectia cu HPV, aceasta reprezinta la randul ei un risc suplimentar, insa nu o certitudine in privinta cancerului. Exista multe paciente purtatoare care nu se imbolnavesc de cancer uterin. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.