Cauze avort spontan

Buna seara! Apelez la Dvs pentru ca am nevoie de o lămurire. Eu momentan locuiesc in Danemarca si acum o luna am suferit un avort spontan tardiv. Sarcina ajunsese la 19 saptamâni si 5 zile. Ideea este ca nu am avut semne inițiale ale declanșării avortului. Totul s-a produs prin Declanșarea subita a contracțiilor, la început nedureroase, apoi din ce in ce mai dese si însoțite de durere, colul uterin de asemenea s-a scurtat, declanșându-se nașterea fără niciun fel de intervenție din partea medicilor.Sarcina decurs normal pana in acel punct, cu putine sângerări in primul trimestru de sarcina. In urma cu 3 ani am fost diagnosticata cu un uter usor bicorn, septat doar in partea de sus. Medicii la care am mers, mi-au spus ca acest lucru nu va reprezenta un impediment pentru viitoarele sarcini:( întrebarea mea este care ar putea fi cauza problemei mele. Țin sa precizez ca si menstrele au fost pana acum destul de neregulate si a durat aproape doi ani pana cand am reușit sa ramân însărcinată. Aici medicii mi-au facut anumite teste pentru ale căror rezultate trebuie sa astept aproximativ 3 luni. Durerea este inca profunda si de acceea așteptarea este grea. Sper ca din putinele informații împărtășite, sa-mi puteți oferi un pic de lumina in acest caz. Va mulțumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Daca restul analizelor sunt normale, probabil a fost vorba de o incontinenta a colului uterin (incontinenta cervico-istmica), datorata usoarei malformatii uterine. Pe masura ce uterul a crescut, colul a devenit prea solicitat si a cedat. Acest lucru se mai poate intampla si la sarcinile ulterioare, dar de regula varsta sarcinii la care se produce avortul sau nasterea prematura cresc progresiv, deoarece uterul se adapteaza din ce in ce mai bine la fiecare noua sarcina. Recomand monitorizare atenta in sarcina urmatoare, repaus si tratament de mentinere a sarcinii, astfel se poate ajunge la o varsta a sarcinii care sa permita nasterea unui fat viabil.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.