Cateva lamuriri la dieta Rina

Buna ziua, sunt un barbat de 45 ani, cu o greutate de 120 kg si 175 cm inaltime. As vrea sa incerc sa mai slabesc si am vazut aceasta dieta Rina. Eu am o stare de foame aproape continua. Nu am diabet. Am, in schimb, o hepatita cronica de tip B (din 1997 hepatita de tip B, cronica cred ca din 2003-2004). Consum multe lichide, dar acidulate (daca beau apa plata sau fara acid nici nu simt ca as fi baut apa). Am fumat pana in 2004 cam 13 ani de zile si m-am lasat de fumat brusc. Pana atunci, eu aveam 72-75 kg. Dupa cam circa 1-1,5 ani de cand m-am lasat de fumat, am luat in greutate cam 25-28 kg cam in cateva luni. La spitalul Fundeni, la un control al ficatului (o biopsie in vederea tratamentului cu interferon, ceea ce nu a fost cazul, pentru ca mi-a iesit rezultatul ficatului de la biopsie ok), doctorul de acolo mi-a zis ca este normal sa ma mai ingras, deoarece organismul elimina otrava din tutun si asimileaza mancarea altfel. Am facut o scurta istorioara. Acum sa revin in zilele de azi. Sincer, nu ma pot abtine de la dulciuri. Dimineata, daca nu manac ceva dulce ... E precum cafeaua la multe persoane... Mi se pare ca nu sunt in stare de nimic. As dori sa va intreb daca in cadrul acestei diete Rina pot sa beau apa carbogazoaza? Senzatia de a manca dulce continuu cu ce o pot potoli? Si vreau sa stiu daca se poate in cadrul dietei sa manac mai des sau trebuie sa raman la doar 3 mese pe zi si atat? Ce sfaturi imi puteti da? Mentionez ca nu beau alcool (eventual cate o bere cu lamaie radler), nu fumez, beau cam 3-6 l de lichide pe zi (apa, sucuri etc), ceaiurile nu pot sa le beau neandulcite (daca nu le indulcesc cu zahar, macar cu miere de albine si tot indulcesc)... Cu speranta ca imi veti raspunde si ma veti putea ajuta, eu va doresc toate cele bune. Doamne ajuta!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, felicitari pentru hotararea dvs. si succes in acest demers. Puteti consuma orice fel de apa atunci cand va hotararti sa reduceti aportul caloric dintr-o dieta,pana la urma  este important ca hidratarea sa nu fie facuta cu o bautura dulce!! deci beti cat mai multa apa, de care va place, plata, cu lamaie, cu lime, cu gheata, carbogazoasa, sifon etc.. Am sa va dau si referintele unui articol  care va ofera detalii cu privire la optiunile sanatoase atunci cand apare pofta de dulce, iar in cazul dvs reducerea drastica a aportului de dulciuri si grasimi este foarte necesar, pentru ca obezitatea asociata cu dieta nesanatoasa va pot conduce catre instalarea diabetului zaharat de tip 2, o boala foarte complicata. mult succes!!asteptam vesti bune!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.