Câte ouă este recomandat să mănânce un copil?

Am un copil de 7 ani, iar în fiecare dimineață înainte de a pleca la școală mănâncă la micul dejun cel puțin 1 ou ochi (prăjit). Uneori îmi cere chiar două, dar mi-e teamă că e prea mult pentru vârsta lui. Cât de multe ouă ar fi normal să mănânce un copil pe săptămână de exemplu? Sau cât de des să-i dau să mănânce ouă? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Ouăle sunt alimente foarte bune pentru copii, dacă aceștia au o greutate normală, dar nu prăjite. Fierte potrivit sau ochiuri făcute în apă ori pe tigaie de teflon cu maxim 1 linguriță de ulei, sunt mult mai sănătoase! Rezonabil pentru un copil ar fi să consume 5 ouă pe săptămână. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.