Suplimentele de colagen și acidul hialuronic - ce trebuie să știi

Buna ziua, As dori sa stiu cat de eficiente si daca exista efecte secundare in folosirea suplimentelor de colagen si acid hialuronic pentru organism? Mentionez ca am 31 de ani si au aparut primele linii fine in jurul ochilor si as dori sa stiu, daca in afara de alimentatie sanatoasa, pot sa iau si unele suplimente de colagen si acid hialuronic. Au aparut si pe piata din Romania unele produse care combina cele doua elemente si nu stiu cat de sigure sunt sau daca exista efecte secundare. Va multumesc anticipat! Ionescu Vasilica.

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Ȋntr-adevăr, colagenul şi acidul hialuronic sunt două molecule importante ce se regăsesc în piele şi care au numeroase roluri, nu numai în păstrarea aspectului tânăr şi sănătos al pielii, în menţinerea volumetriei feţei, dar şi roluri în reparaţia tisulară, spre exemplu. Aceste molecule sunt “pe buzele” tuturor în lumea dermato-cosmetologiei. Odată cu înaintarea în vârstă, ele se degradează şi nu se mai refac la aceeaşi calitate şi cantitate, de aici rezultând unele dintre schimbările legate de subţierea şi îmbătrânirea pielii. Alimentaţia sănătoasa şi un stil de viaţă sănătos sunt foarte importante pentru conservarea resurselor fiziologice pe care le are orice organism. Pe lângă acestea, există şi multe metode ce pot ajuta la refacerea aspectului sănătos şi întinerit al pielii.

Ȋn ultimii ani au intrat pe piaţă produse ce conţin aceste substanţe pentru administrare orală. Există câteva studii recente, deşi pe număr mic de subiecţi, care indică o ameliorare a calităţii, hidratării şi elasticităţii pielii, cu creşterea densităţii colagenului din derm după administrarea acestor preparate. Totuşi, ele nu trebuie considerate ca nişte produse care au darul de a repara şi întineri peste noapte. Ca orice alte medicamente, şi ele pot da unele reacţii adverse, cel mai frecvent, din spectrul celor de tip alergic. Dacă te hotărăşti să utilizezi astfel de produse, alege-le pe cele produse de firme recunoscute, cu experienţă îndelungată în sinteza unor astfel de preparate.

Sfatul meu este să nu neglijezi nici îngrijirea locală a pielii. Iar dacă ar fi să mă refer tot la preparate cu acid hialuronic, există şi alte produse pentru uz cutanat care au efecte pe termen lung în îmbunătăţirea calităţii pielii şi ştergerea unora dintre ridurile fine. Aici mă refer la creme cu acid hialuronic, şi solutii cu acid hialuronic ce pot fi folosite în cadrul unor tehnici de mezoterapie, mezolifting, precum şi transportul acestei molecule în ţesut prin tehnici cu jet de oxigen sub presiune.

Pentru ridurile adânci şi pentru refacerea volumetriei faciale, acidul hialuronic se foloseşte în produse de umplere, tip filler, cu injectare mai profundă.

Ȋţi urez success!


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

da, aceste produse sunt eficiente, nu stiu daca toate de pe piata, evident ca efectul depinde foarte mult de originea si puritatea ingredientelor, metoda de prelucrare si sintetizare, insa poate reprezenta un bun ajutor pentru calitatea si textura pielii cat si a articulatiilor. in general nu prezinta recatii secundare in afara celor alergice.

daca va intereseaza si o varianta complementara acestor formule, regasitiin acest produs  tot ceea ce ar trebui sa isi administreze o persoana de peste 30 de ani pentru a-si pastra pielea stralucitoare, tanara si sanatoasa- ma refer la O"HISA  alternat si cu pretiosul B-HADA 

succes si sanatate!!!!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.