Cât de des pot face radiografii?

Am avut o pneumonie, iar la diagnosticare medicul m-a pus să fac o radiografie, apoi la ceva timp după tratament (aprox. 2 luni) deoarece aveam în continuare o tuse de care nu scăpam mi-a mai recomandat încă o radiografie pentru verificare. Nu este prea curând?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Se consideră că atunci când se pune în balanță riscul de iradiere și  valoarea diagnostică a examenului  radiologic care poate  influența decisiv  diagnosticul și conduita terapeutică se pot efectua examinări repetate dar importantă este monitorizarea și inregistrarea  dozei și trimiterea valorii dozei la medicul de familie. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.